Saturday, 13 February 2010

aku malas..

Ya Allah.. knapa laa aku nie malas sangat??? update entry pon malas.. apetah lagi siapkan final assignment.. sigh!!!!!... qis.. rerajinkanlah dirimu...

aku ade something nak update entry kali nie.. tapi aku malas nk taip.. mata tgh ngantuk.. dari pagi tadi lagi duk cari bahan...

antara yg menarik minat  sepanjang aku mencari cerita adalah
- kes buang anak.. mayat bayi diurungi semut merah.. sian gler aku tgk bayi tue.. mak bapak takde otak.. baik otak udang agi dari otak diorg tue..

- pesakit kanser payudara stage akhir lebih rela mati dari dibuang payudaranya.. kerana bimbang suami cari perempuan lain... nie aku tak paham.. mmg laa payudara tue bagi wanita adalah sebagian dari kosmetik.. tapi kalu dah menggelembung, bengkak sana sini.. best ke suami duk main bnda tye.. nk sentuh mgkin dah ngeri.. hidup pon tak lama.. hidup harus diteruskan walaopon pahit.. ble ke??? nie terpulang kat laki diorang laa.. so.. cari laa suami yg ble trima kita seadanya..

salah satu contoh breast cancer

14 comments:

morriss said...

haishhh..klu gambar tu masuk dlm mimpi aku mlm ni... kompem sy saman awak cik qismina raudhah yusof...

-afiera- said...

aduyai .
pic mngerikan .

zaradgreat said...

buang bayi nih macam de musim je
kesian bayi2 tuh
mak bapak yang tak guna betul
sedih sngat baca paper
kadang2 dalam 1 paper ada 2-3 citer pasal buang bayi
kejammm

pic tuh ngeri...
T_T

Qismina said...

@morris: en morris... qis ta bersalah... pic tue qis google jer.. ahaha..

@afiera: lps nie kena cover skit pic yg ngeri.. huhuhu..

@zaradgreat: itu laa sekrg makin byk kes2 mcm nie.. sedih.. dn tersangat sedih.. kdg2 org tue belajar tinggi, tp otak tkde..

pic nk bg takut skit.. sila cek breast untuk pengesanan kanser dari awal.. kalu masih stage awal masih ble sembuh dan breast pon selamat dari dibuang.

hans said...

gambar tu menakutkan

Qismina said...

semua gmbr ko kata menakutkan.. betul2 menakutkan ker??

yer laa lain kali aku tk letak dah..

Aus said...

hye qis...
sehat kot..
ahahaha...
thnx..
oi..kes buang ank banyak kot sekarang..
huhu...

Qismina said...

sehat kot?? mcm tk sehat mana je... ke kena food poisoning akibat dari kuew teuw ko tue.. ahahaa

kes buang anak mmg makin menjadi2,,

zack zukhairi said...

eeeeeeee!!
takut!

touyakaruma said...

lelaki pun berpeluang untuk kena kan ?

Qismina said...

@zack: ko takot ke? ahaha.. tak macho ar gtue.. aku rilek je tgk..

@touya: yupp.. lelaki pon ble kena ugak.. hati2..

aku zaty said...

ya Allah..
ngeri nye pic tuh..
tatot woo kalo terkene..
T_____T
mintak2 dijauhkan..

qismina said...

zaty: aminn.. sesape pon tk nk kena ini...

aku zaty said...

ya Allah..
ngeri nye pic tuh..
tatot woo kalo terkene..
T_____T
mintak2 dijauhkan..