Monday, 8 February 2010

HATI-HATI- pls wash before wear!! --> edited.. jgn biarkan undergarment tak dibasuh.. then pkai lagi.. euww

salam... hari nie n3 geli.. meremang bulu roma tengok.. sblum nie aku dah jumpa bnda nie tapi pic yg diedit.. kali nie aku bagi yg video punya..

jadi nie peringatan dkat perempuan sahaja.. dan pondan2 yg memakai bra.. eheee.. basuh bra @ pakaian dalam anda sebelum dipakai sebab kita belum tahu apa yang melekat dkt situ.. dan bila cuci tu pakai laa air panas yang mendidih.. biar mampuss semua mahkluk2 asing tersebut..






psstttt: tnx to touya..  ehee.. tadi pi  search pasal bnda nie.. dan jumpa ia sebagai rumor semata.. dulu pernah tgk paasl bnda nie.. tapi tk baca detail.. carik2 punya carik.. ia hnya case report yang berlaku di nigeria yang mana ianya adalah unofficial dan hnya ada 2 case nie saja yang berlaku iaitu pada susan mckinley dan makcik dari afrika.. takde case lain yg disebutkan.. [link].

tapi.. nk bagi pesan gak.. ini mungkin terjadi betul2.. sbb ia adalah myasis.. dan menurut case report nie.. ia dari tumbu fly..  dan kemungkinan jugak boleh dilakukan oleh mana2 serangga @ fly dan kawan-kawan... nnti kalu de masa sy crite sikit pasal myasis... nk cari kat tenet pon banyak...  ehee.. 


aku nk betulkan skit.. tak mungkin terjadi kat bra baru yg tak basuh.. kecuali laa bra tue berasal kat negara2 cam nigeria yg byk kes myasis..  dalam case report nie.. makcik  nie pi basuh bra dia berdekatan dgn semak samun.. dan daerah yg dia duduk tue adalah endemik tumbu fly.. 


bagi sy laa.. kat malaysia tkde nyer kes mcm nie.. huhu.. so tk yh nk risau2..


jgn risau.. gambar nie fake. [link]. ok..  dah laa  gebu dia nyer... yang nie dikatakan milik susan mckinley 


30 comments:

morriss said...

haishhh... selera makan utk sebulan dah hilang ni.. sape nak tanggungjawab?

Nabiel said...

eeeeeeeeeeeee...wekkk2..
rse nk ptg jek~!xyah dah tarik sekor2..

farah said...

aiiiyyyooorrrkkk...
sanat takot...

Qismina said...

hehehe.. aku pon geli dan ngeri.. sekali jer aku tgk.. yeekkk..

Qismina said...

morris: aku tak tanggungjawab.. sendiri tengok, sendiri tanggung.. ahhahaa..

nabiel: kalu potong.. abis laa breast dia.. aiyyaaa..

farah: jgn takot yer.. ehee.. padahal qis pon takoot gak..

Zala Wajik said...

tengok butang play tu je dah meremang bulu roma....


euuiii...tak berani aku =.=

Qismina said...

tgk.. jgn tak tgk..

Mimie.Candy Cane said...
This comment has been removed by the author.
Mimie.Candy Cane said...

aduhhhh....tak sanggup nak tgk laa..ngilu smpai ke ketiak ni..

Qismina said...

waa.. dasyat tue.. sampai ketiak.. huhu

Billet-DOux said...

sob..sob..
menakutkan..
aduh.. pening kepala..

Qismina said...

aduhhhh.... mkn obat yer billet-doux..

-afiera- said...

erkk .
keseleraanku ilang serta merta

touyakaruma said...

Takda sebab kenapa aku nak tengok video tu karang tak pasal-pasal aku tak makan lapan bulan .

Anyway yang nie kes bra tak basuh tu kan ? Benda nie urban legend laaa.

Qismina said...

@afiera: jgn tgk lama2 sgt.. ahhaa..

@ touya: kes bra tak basuh.. tapi mgkin jadi kat negara2 yg byk parasit yg ble myasis kat bdn manusia.. malaysia takde kot.. huhu.. tk pnh plak masuk berita..

AzuanBudakMemandai said...

tak mau aku tengok wakaka

Qismina said...

alaaa.. azuan.. tgk laaa... ahahhaa... penat tau aku belajar dari touya nak pasang video kat blog.. ehee..

mrdzy said...

pergh! aku ingat gambar yang selalu nampak tu tipu je..tak sangka betul-betul jadi.. WHAT THE H! nasib baik aku tengok time aku tak makan..

Qismina said...

ahhahaa... aku tgk sekali jer video nih.. kalu terpasang sekali pon.. aku tkkana pandang.. ngeri gler.. lebih2 lagi part yg dia masukkan pinset tue kat dalam lobang tue.. euwww...

wlaopon aku belajar dlm bidang kesehatan nih.. aku still tk leh tgk bnda2 mcm nih.. ngeri tetap ngeri.

Mr Superman said...

xsgup nk tgk lame2..nt xlalu nk mkn..

Aus said...

owh..aku tgk 12 saat je..huhu..
menggeletar badan..

Qismina said...

@mr superman: jgn tgk lama2 yer.. kang karang ilang plak otot2mu wahai mr superman..

@aus: alaaa.. 12 saat jer.. ko patut tgk part yg dia korek masuk dalam tuh.. errgggg... ngerii

touyakaruma said...

Errr benda nie urban legend ... emmm maksud Touya maklumat nie palsu .

Qismina said...

ye ke.. hmmm... nnti sy cari balik sourse asal.. dulu mcm pnh jumpa

ahmadnaziF said...

walaupon aku laki, tp aku rase meremang bulu rome menengok benda ni..ngehehe... nasib baik ni gambo edited..haha

qismina said...

@ahmad: mmg meremang bukn setakat bulu rome jer.. bulu2 lain mgkin sekalian meremang.. hahahaa

paAn said...

ape ni, vid da delete.. nk tgk!!~~

Mohd Shahrul Hafizi said...

Ya. Berkenaan lalat putzis (tumbu fly), Cordylobia anthrophaga sp. adalah benar. Spesies ini adalah spesies endemik yang mana hanya terdapat di timur dan selatan Afrika. Walaubagaimanapun, penyebaran penyakit boleh berlaku melalui manusia (travelling). Namun, kes seumpama jarang berlaku.

Gambar bawah tu plak, sebenarnya gambar neneng seorang wanita yg sihat walafiat di superimpose dgn gambar larva bunga teratai. Comel je kalau lah betul larva tu molek je duduk camtu. Hahaha.

No offences :)

qismina said...

paan: org you tube yg delete.. tapi ngn aku ada lagi.. ehehe. kalu nak roger2 laa

shahrul: pasal lalat tue mmg benar.. aku duk cari sumber byk gak.. tapi ada satu kes tue jer yg terdaftar..

gamabr tue pon comel?? kwn2 qis semua geli tgk, walaupon dah tau gambar tipu2.. tapi kann.. dia punya gebu gler.. mmg curiga gambar tipu.. ehee

qismina said...

paan: org you tube yg delete.. tapi ngn aku ada lagi.. ehehe. kalu nak roger2 laa

shahrul: pasal lalat tue mmg benar.. aku duk cari sumber byk gak.. tapi ada satu kes tue jer yg terdaftar..

gamabr tue pon comel?? kwn2 qis semua geli tgk, walaupon dah tau gambar tipu2.. tapi kann.. dia punya gebu gler.. mmg curiga gambar tipu.. ehee