Thursday, 31 December 2009

Terserlah Ayu Mu-kategori A




hari dgn bestnyer masuk kontest agi... huhu.. menyerlahkan ayu aku yg tak ayu nie... huhu..
sape2 nak join sila2kanlahh... tarikh tutup 15 jan 2010. ni linknyer klick jer.. terjaz

gmbr yg qis ltk... gmbr yg kna kutuk kaw2 ngn kwn2 huhu...





Wednesday, 30 December 2009

pertandingan akhir tahun

tadi aku nmpak contest nie.. hehehe.. saje nak try.. mana tau ble dpt bnda nie...





Raja Kamil seorang usahawan internet sepenuh masa mengadakan cabutan bertuah lagi.
Hadiah kali ini lebih lumayan daripada sebelum ini.
Begitu juga dengan syaratnya, paling mudah, tak sampai seminit pun masa diperlukanuntuk peluang memenangi hadiah beliau.
Jika anda hendak memenangi sebuah MP3 Player berkapasiti
2GB, baca lanjut di cabutanhttp://rajakamil.biz/2009/11/20/pertandingan-akhir-tahun-update

PANDUAN UNTUK MEREDAKAN SERANGAN SAKIT KEPALA

disebabkan qis tgh sakit kepala.. so. kalu ada sape2 yg sakit kepala ugak time nih.. nie qis de cari panduan tuk kurgkan sakit kepala tnpa pkai ubat chemical....
  • Berehat seketika dengan berbaring.
  • Baring di atas katil dan pejamkan mata untuk tempoh kira-kira setengah jam
  • Elakkan terkena cahaya terang atau pancaran matahari.
  • Berehat dalam sebuah bilik yang gelap atau samar-samar kerana keadaan yang terang benderang boleh menambahkan ksakitan pada kepala.
  • Ketulan ais atau air sejuk boleh meredakan sakit kepala. Ambil sehelai tuala dan masukkan ketulan ais di dalam tuala kemudian lekapkan tuala pada mata untuk beberapa ketika.
  • Jika keadaan sejuk tidak mredakan, cuba gunakan air suam. Ambil sehelai tuala bersih dan basahkan dengan air suam kemudian lekapkan tuala pada mata selama kira-kira setengah jam.
  • Fikirkan perkara positif kerana sebahagian besar sakit kepala berpunca daripada tekanan perasaan dan gangguan.

Smile!!!!!!!!



jgn lupa untuk senyum hari nie... Ceriakan harimu dan harinya dgn seyumanmu....

jgn syum kambing udah... ahhaa

KORG.... TOLONGGG.. BTUL2 PERLUKAN PENDAPAT DARI KORG...


lelaki dan games....

:what:

kenapa lelaki lebih memilih main game dari layan awek sndiri??...

Tuesday, 29 December 2009

2 perkara...


2 perkara yg perlu kita kena ingat...  



  1. kebaikan org terhadap kita 
  2. keburukan kita kat org lain




manusia biasanya ingat kebaikan yg dia telah buat dan ingat keburukan org lain.... qis rasa mmg payah nak jumpa org yg ingat akan kebaikan org lain kepadanya dan keburukan yg telah dia buat kepada org lain... sbb dah mmg sifat manusia yg tak nak ingat kebaikan org dan hya ingat kejahatan yg org buat kat dia jer..


bnda nie qis termasuk skali tau... sbb qis pon manusia yg tak penah ingat bnda2 tue.. qis slalu ingt kebaikan qis buat kat kwn qis.. dan qis slalu ingt setiap ketidak senangan yg mereka buat dekat qis... yer arr bak kata kwn qis.. forgive yes.. but forget not... huhu.. tapi qis takk arr mcm dia... qis susah gak maafkan kesalahan org.. tapi last2 qis lupakan jer semua tue... ble tak konsider yg qis dah maafkan diorg.. huhu.. scara peribadi qis mmg seorg yg ego.. tinggi gler ego.. sbb tue mana nak ingat kebaikan org yg pnh buat baik ngn qis... huhu qis asyik duk ingat keburukan jer... tk pnh nak bersyukur bila dapat sebuah kebaikan...


hmm... qis dlm reformasi diri... nak transform diri kearah yg baik... tapi nak buat bnda nie kna ada disiplin yg kuat, motivasi yg teguh dan ketabahan.. qis nak cuba buat yg terbaik dalam diri.. yer laa.. qis dah dewasa dah.. tapi perangai mcm budak2.. tk mature langsung.. bila nk dibandingkan adik qis yg bari lepas spm tue lagi mature dari qis... dia slalu gak tegur qis.. cam terbalik jer.. adik bagi nasihat dkt kakak... tu laa lara sgt ngan kehidupan dunia dan lupakan akhirat... 


p/s buat diri sendiri: ganbatte!!!.. smoga berjaya... 




nota kaki: qis rindu kat mak skarg...

Monday, 28 December 2009

Skodeng??

salam...  sape pnh kena timbir(bhs ganu) atau ketumbit(bhs baku)??? kalu kna mesti soalan pertama keluar dari mulut org yg tgk... oowwwhhhh.. ko skodeng ek?? skodeng dlm maksud mengintai org yg ble menimbulkan kontoversi.. ahhaha. korg mesti tau apa maksud aku.. sbb aku sndiri tk tau nk elaborate camner..

tue hanya mitos jer.. ala biasa arr org melayu byk sgt mitos2nyer.. kesian sape yg kna ngusik.. mmg makan dalam arr... sbb bukan sorg dua yg tegur... setiap org yg nmpak bnda kat mata tue pasti tegur yer tak?? ahaha..

bnda nie sbnrya terjadi akibat dari jangkitan kuman pada kelopak mata atau dakt ngn akar bulu mata tue.. bila dah kna jangkitan kuman maka dia akan menimbulkan tanda2 keradangan.. ha!! dak medik apa jer tnda2 dia?? ada 5 tau.. nie ha aku kasi tau..  rubor, calor, tumor, dolor,  functio laesa (latin word)- merah, panas, bengkak, sakit, hilang fungsi..  tak semestinya ada hilang fungsi tau....





timbir nie tak berbahaya.. tak sebabkan buta pon.. cuma bengkak, merah, kadang2 gatal, mata berair.. tue jah kan??
bnda alah nie tak berjangkit.. so korg tak yh arr takut kna kat korg ugak..

aku kalu kna nie aku biar jer.. nnti ilang arr... tapi nasihat dokter muhaya.. dia suruh pi jumpa dokter amik rawatan ngn antibiotik dan rawatan untuk mcegah dari timbir nie makin besar..  ubat antibiotik nie tujuan dia nak bunuh kuman2 yg menyebabkan timbir nih... so ikutlaa yer nasihat dokter...

k arr adios.. nak sambung baca buku.. exam just around d bucu...

p/s: sbnrya ada satu agi penyebab timbir nih.. aku malas nk elaborate..
  1.  jangkitan kuman pada pangkal bulu mata. 
  2. keradangan yang disebabkan penyumbatan pada kelenjar yang menghasilkan minyak untuk menentukan bulu mata  kalis air (kalazion). ---> AYAT DR. MUHAYA.. BKN AKU
kalu yg kedua tue treatment dia lain skit.. sbb dia agak besar.. dan kadang2 perlukan minor surgery tuk buang timbir tue..
apa2 maklumat ko search kat sini.. kredit to dr muhaya dan utusan 


p/s/s: sila2 laa skodeng lagi.. nnti bila korg tumbuh timbir nie.. korg jawab jer bukan sbb skodeng.. ahhaha.. explen kat diorg scr saintifik skit.. takde nyer skodeng ble sbbkan timbir... tapi kalu korg skodeng kat lubang2 yg kotor ker.. pastu kna mata.. ble jer korg kna jangkitan kuman... ahahhaha... 

Saturday, 26 December 2009

Friday, 25 December 2009

BIRTHDAY ABAH YG KE-59

salam... hari nie  birthday abah.. . met ultah yaa abah... miss u so much..
hari nie genap umur abah 59 tahun.. (25 december 1950)
uhuhu.. abah.. smoga tahun nie ada keinsafan skit.. kurang2 ler merokok tue yer...
jaga mok molek.. qis duk jauh.. so tkleh jaga mok sangat..

smoga abah sentiasa dimurahkan rezeki.. bagi kdai laku skit.. kekeke..ha!! korang datang arr kdai aku.. kat pasar payang.. no 16 suria batik..ceesss smpat agi promot..

smoga abah sihat slalu.. jgn wat kije kuat sgt.. angkat bnda2 berat.. nnti osteoporosis kan susah.. tak pasal2 bergabung ngn geng goyang kaki.. huhu..(tak ditujukan kat sape2.. ampunnn)

i love u abah.. muahhhh..


haihhhh... asik duk isap rokok jer... kan qis beli rokok letrik baru tau.. bkn abah jer yg isap.. nnti tak psl2 qis isap skali.. gegegge...  tapi mn nk cekau duit ha??? wehh korg ulur arr skit.. huhu

adios~~

P/S: sape2 yg duk ganu tue.. gi gi laaa kat kdai ayah aku yer... hehehe.. kdai aku kat bgunn tmpat letak kereta, kedai bawah yer.. dekat ngn lift dan tangga..  cara nk dapat harga murah.. korg puji org yg tukang jual tue .. bagi kaw2 nyer bangga.. hua. hua..hua.. abisss arr korg kalu singa harimau adik aku yg tukang jaga... kekke

Thursday, 24 December 2009

poning kopala eden..........

knapa nie... knapa nie... tk nak rasa mcm nie.. tk nak.. tk suka...
apa nie... adakah aku seorg yg tersangat jelous?..........

stop thinking bout him..........  dari sebok pasal dia baik pi blajar-->

studyyyy!!! 


"trust each other till d end" ---- i will.

   ~~zilch~~

CANDID PHOTO CONTEST




salam.. arinie terjumpa contest.. huhu.. cuba2 jer... mn nk tau mnang kan?... uhu


mumpung lagi kosong@ tgh tkde wat kije apa2.. apa salahnye merapatkan silaturahim dgn mengikuti acara... alahaiii.. apa yg aku tulis.. cam tkde kaitan jer... i'm lost....

ni gambar pekerjaan aku zmn2 tuk kadok dulu...




tnx to abg. halim.. sbb anjurkan kontes nih.. hadiah dah pikir lom???..

perasaan qis sekarang!!!

geram??? sakit hati??? jeles???  


tak.. 


aku still ok!..zilch..







bencana alam???

salam... 
masalah... masalah.. knapa laaa slalu datang time yg tidak tidak tepat?? haihhhh....
nie hari ketiga setelah tenet takde kat umah.. semua dah jadi separuh giler... bahaya tul bahana sebuah intenet nie.. ahaha tapi skarg dah ada laa... gumbira sgt2.. bnda first aku bukk adlh bnda nie.. tak sbr nk update..

ok!.. selama internet tkde.. dah mcm2 aktiviti aku buat.. tgk arr sndiri kat bwh nie... 



sebuah gambar yg menggambarkan perasaan yg aku rasa time lukis bnda alah nie... tak tau sbb apa jadi terlukis gambar hati.. mungkin menggambarkan keadaan dalm umah nie skarg.. T_T..

dan ada lagi yg aku lukis.. tapi tknk tunjuk byk sgt.. dahlaa.. lukisan cam kanak2.. tgk laa.. apa yg aku pkai... hahha... amik dari kwn aku nyer.. bnda dah wujud masa kitaorg first year.. biasa arr kna buli ngn senior..kna melukis cam kanak2 ribena.. 



nie bnda last aku lukis.. nmpak cam kosong jer aku nyer pen holder.. so, aku wangi ceriakan lagi... 


nie baru satu jer aktiviti aku buat.. bnda yg lain korg tak yh tau arr... nnti korg kata aku gila.. tapi mmg mcm dah senget jer kpala otak aku nih.. ahaha

k arr.. aku nk mndi.. dah tengah hari rupanya.. ahaha.. kaki pon dah kebass.. tangan cam nk patah... sat agi aku nk mandi ala jacuzzi tuh... siap ada aroma terapi... (elleh.. cam poyo jer.. mcm ler ada bath tub kat umah nie... tapi... kolah pon jadilaaa... bleh gak tue berendam dalam tue.. ahahaa)

adioss...



Monday, 21 December 2009

zilch blog zilch life

nak dia alkisahkan.. smalam pi jenguk blog org ganu nie.. tak knal pon sape.. tapi just follow je mamat nie.. cam poyo jer.. nah.link mamat nie klik kat sini

dia ada laa crite pasal benda nie.. dan tup.. tup.. aku join.. huhu.. k arr.. aku dah buat apa yg patut..

sila-sila laa. jadi geng blogger..


zilch blog zilch life = no blog no life

Sunday, 20 December 2009

nak balik umahh...

bosan tahap gaban kat sini.. dah laa nk call mak kt umah tkleh.. alahaii... apa laa masalahnyer yer.. klau tepon org lain ble plak clear.. esok exam ENT../ OTORHINOLARYNGOLOGY 




STUDYYY!!!!  


MODE: ON




ni ha.. org yg kna tonsillitis.. sakit tau...



Friday, 18 December 2009

kuih tradisional




knal tak kuih apa kat atas tue?? hahaha...
nak ckp nm kuih tue rsa malu.. sbb tak sama rupa ngn keadaan kuih sbnar.. ahhaha
ni buah melaka kaler merah... kreativiti dak2 umah.. biasa arr kalu dah nmanya hari minggu.. mmg bosan tapan gaban.. tak tau nk buat pe.. tut2.. bukak fridge, godek2 rak2.. jumpa laa. tepung beras pulut, daun pndan @ sirap dan gula melaka.. disebbkan kat umah tkde daun pndan.. so nie laa kani pkai.. sirap rose.. ahaha.. lps dah kumpul semua tue jgn lupa klapa parut.. jap yer nk pi pnjat pokok kelapa belakang umah, klapa parut takde plak... bila dah dpt kelapa.. apa lagi..jgn tunggu lm2 parut lerr klapa td--k.


unt memarutkan kelapa...  pkai bnda bawah nih.. 




dan cara penggunaan dia seperti berikut..
pic kt bwh nie aku curik kat sini




nama bnda alah nie kukur kelapa.. k.

setelah bhn2 siap disediakan.. apa lagi mula laa masak..
nak tau ker cara nk buat kuih nie??
korg cari jer laaa kat blog org lain.. penat arr taip entry nih.. jari2ku yg halus nih dah nk patah..
tak pon dah nk kna carpal turner syndrome dah.. mhal rek kalu operasi kat sini(indo).. maunyer berjuta2..


k lah adios.. ni nk tunjuk kalu org dah pro buat kuih nie..





P/S: nk ingatkan skali lg.. bukan aku yg buat kuih tersebut... housemate aku yg buat k.. kalu aku buat komfemnya cantik menarik dan mmg de boom.. ahaha..

BLACK & WHITE PHOTO Contest






salam....
tetiba masuk contest nie.. jumpa kat blog mna ntah yg join skali .. huhu lupa..
cam kakek2 jew.. nyayukk...
k lah.. qis letak pic bawah nie.. pic kat kdai spek.. tgh test spek mn yg orait dan kna ngn muka.. uhuhu
rasa cam gila jew.. amik pic satu2 ms test spek.. k arr enjoyy!!!

contest nie ada kat blog tuan punya nih.. EZZAN












Wednesday, 16 December 2009

Jujur dan Bohong


“Hendaklah kamu jujur. Sesungguhnya kejujuran menunjuk kepada kebaikan. Dan kebaikan menunjuk kepada syurga. Seorang lelaki terus jujur dan mencari kejujuran sehinggalah dia dicatatkan di sisi Allah sebagai seorang yang sangat jujur. Berwaspadalah terhadap dusta. Sesungguhnya dusta menunjuk kepada kejahatan. Dan kejahatan menunjuk kepada neraka. Seorang lelaki terus berdusta dan mencari pendustaan sehingga dia dicatat di sisi Allah sebagai seorang yang sangat berdusta. [4]



aku jumpa ayat nie kat blog cikgu nih... pasal kejujuran dalam bergurau senda... aku bkn nk amik pasal bergurau senda.. tapi pasal kejujuran dan berbohong.. 

aku rasa bersalah yg teramat sgt kat sorg mamat nie.. aku byk tipu dia.. padahal aku dia jelas trang tang tang jujur ngn aku.. tadi aku mintak maaf ngn dia.. tapi aku tak ckp apa kesalahan yg aku buat.. aku takut dia marah dan kecewa ngn aku.. yer arr aku berbohong ngn dia lagipun bnda nie berasal sbgai gurauan semata..  


tetiba teringat post dari zelo55 pasal pompuan yg suka menipu dkt ym. aku rasa cam bodo jer wat perangai cam pompuan tue.. tapi aku lagi bermaruah arr dari pompuan tue.. uhuhu.. 

kalaulaa ko ada terbaca blog nie.. aku harap ko paham knapa aku tak ckp yg sebenarnya kat ko.. bukan pe aku takut ko jadi malu ngn aku.. dan ko tak nk kwn ngn aku lagi dah.. ko mmg best bila jadi kawan sbb ko byk bagi nasihat kat aku yg agak bengo** skit nih.. lagipon ko byk gak sabar ngn kerenah aku.. tau2 jer laa. aku nie kadang2 emo memanjang..


k. arr dah penat aku tulis.. nak sambung wat ENT..

 

NOT IN MOOD..

salam...

disebabkan arini mood cam hampeh jer dan dah tak nak sambung crite pasal halau jin.. tetiba rasa seram.. sbb nak tido pon still terbayang2.. pak pian punya pasal sbb duk describekan bntuk kuntilanak tue.. seram abissssssss....

exam final sem dah dekat.. dekat sgt2 dah. adalaa dlm 2 minggu lagi.exam kali nie tersangat tidak preapare padahal sblum dah jnji kat diri sendiri tuk prepare awl2 tuk exam sbb subjek yg amik byk sgt sem nih.. tersangat beban bagi org yg kurang pandai ditambah malas yg plus2.. tapi tak penah plak yg insaf... hishhh.. dah tau mcm tue tapi still tak leh nk ubah.. terasa sedih bila tengok diri sendiri.. dan bila dibandingkan ngn kwn2 yang lain.. seperti merasakan diri ni terlalu kecil.. seperti merasa layakkah aku nak mempelajari ilmu2 yg skarg aku pelajari. pernah ada org bertanya pada ibu "larat ker anak ko nak amik medik?" masa tu ibu diam jer.. malas nk menjawab soalan kwn dia.. tapi bila skarg dipikir2 balik.. aku rasa cam tak layak jer.. tk tau knapa skarg rasa cam tue.. knapa tak dari awl2 lagi rasa mcm nie..

kalau nk diikutkan prestasi belajar sepanjang sekolah sy laa yg paling kurang pandai jika nak dibandingkan pula ngn adik beradik sy jugak yg kurang pandai.. otak lembat, lambt nak tangkap kalu ada org ckp..



kdg2 menyalahkan ibu sbb suruh sy menceburi bidang nih.. tapi salah sy jugak. sy yg menyanggupi semua kata2 ibu.. sy juga yg bersemangat bila dah dapat tempat kat sini walaupon bukan biasiswa. untuk sampai ke tempat ini bukan memakai uang yg sedikit. terlampau byk duit ibu kluar tuk semua ini.. tapi tk pernah sy hargai..

tesis sy blum buat.. tk tau knapa susah sgt nk mulakannya.. terasa malass.. sy nk buang sifat2 buruk sy tue.. tp...

itulah manusia.. ckp bukan main byk lagi.. bila tiba part melakukan tue.. terus down. tk sanggup nk menghadapinya..

klah.. dah tk nak crite dah.. nk buat asignment ENT.. lusa kna submit.. pasal chronic tonsilitis

my mother..

miss her so much... skarg qis tgh dgr lagu dari yusof islam,your mother, btul2 rindu kat mak.. huhu.. dari smalam agi teringat.. dah laa call tak dapat..  huhu.. knapa laa line tpn teruk sgt.. pkai XL mahal sgt.. en.AXIS, knapa ko buat masalah... ha?? adakah ko dah bangga ngn diri ko yg makin hari makin bertambah user ko.. ha?? qis kecewa bgt sma kamu AXIS.. kecewa.....

mak duk buat apa ek skarg?? sehat ke tak? dah mkn lom? miss u lot...  qis tk tau knapa dlm dua tiga hari nie emosi qis terganggu.. asik ingt kat family jer.. rasa menyesal tiba2 timbul.. sbb skarg qis dah sendiri.. dulu bila still ada bf qis slalu call dia.. padan muka.. skarg baru nk ingt kat mak.. dan padan muka skali lagi.. en. AXIS wat hal..

mak.. sy rindu kat mak... maafkan sy sbb slama slalu lupakan mak.. kasih sayang terbagi pada org lain yg mmg blum tentu jadi milik sy.. sy lupakan mak.. i'm so sorry.. but now i'm really miss u so much.. really2 miss u..

not in mood to study.. 

Halau jin..

salam.. crite yg dah terjadi sejak seminggu yg lalu.. tapi sampai skarg masih ada dlm rumah kami... sungguh ngeri rasanya. seminggu yg lalu housemate terkena gangguan makhluk Allah swt ini.. marah sebb housemate saya marahkan dia sbb bukak lampu store.. tuk pengetahuan korg, kami baru pindah dalam 3 bulan.. dan selama 3 bulan nie mmg kami tak rasa pape.. justhousemate sy sorg nie.. dia cam ada feel.. feel ada bnda dlm umah nie.. cett.. qis plak jadi takut.. dah kul 1 pagi wib.. huhu..  k lah.. nk sambung tulis esok.. huhu .. walaupon tadi dah pagar umah ngn ayat.. huhu..

p/s: esok pas balik klas sambung.. tetiba teringat crite pak pian pasal jin makhluk tuh...

Saturday, 12 December 2009

Cerita Ayam yang Macho

Ceritanya berkisar di sebuah ladang penternakan ayam yang terletak di Gunung Semanggul.tentang sebuah peternakan ayam. Disana ada 5 Ayam betina dan seekor ayam jalak (kira ayam jantan macholah) yang umurnya sudah lanjut dimamah masa (cewah-cewah cam lam novel percintaan lak).
Karena merasa bahwa ayam jalak yang sudah tua tadi sudah melewati masa suburnya, si pemilik ladang tersebut memutuskan untuk membeli seekor ayam jalak lagi yang masih muda, tampan, segak, macho dan yang sewaktu nganya. Dengan secara tidak sengaja hal ini membuatkan si ayam jalak tua
menjadi merasa tersaing. Lalu bibit2 cemburu dan hasat dengki menguasai dirinya, mulalah diyer mengatur srategi. Lalu terjadi percakapan seperti ini :


Si ayam jalak tua : Eh, kamu jangan serakah sgt kat sini. Ayam betinanya kan ada 25. Kamu boleh ambil yang 15, bakinya bagi aku.


Si ayam jalak muda: Banyak hensem ko punya muka,tua tak sedarkan diri.Hang tu dah tua dah tak larat dah so semua untuk aku sahaja.

Si ayam jalak tua : Eh a...berlagak tul mamat seekor ni (jalak tua bercakap lam ati yer). Seper kata aku tua tak larat lagi, ko jgn pandang rendah pada aku, kang aku sekeh kang... O.klah, aku maleh nak gaduh ngan budak hingusan cam ko ni (jalak tua, menunjukkan eksennyer) so apa kata kalau kita pertontonkan kemanchoan kita ngan mengadakan satu pertandingan. Siapa yang menang boleh ambil semua ayam betina yang ada kat sini ayam ini. Yang kalah kirim salam.

Si ayam jalak muda: Aku.. aku boleh sahaja, pantang dicabar ni. Kita nak buat pertandingan apa ni... cabut bulu ayam ker (jalak muda membuat lawak loya beruk yer)

Si ayam jalak tua : Dak'ah! Senang jer pertandingan lumba lari. Sambil tersenyum kambing,

Si ayam jalak muda:Set

Si ayam jalak tua : Lumbanya 400M. tapi karena aku sudah tua, aku minta untuk lari dulu di depanmu 50 meter.

Si ayam jalak muda: Boleh (dengan penuh keyakinan).

Maka pertandingan pun dimulai. Ayam jalak tua lari dulu 50 meter baru ayam jalak yang muda lari menyusul dengan kecepatan kuasa extra gaban yang mengkagumkan. Eh, baru kurang 1 meter menyusul, si ayam jalak muda ditembak langsung oleh pemilik peternakan.
Kenapa?????

[jawapan ada di bawah]












Kata Pemilik : "Kurang ajar. INI AYAM JALAK-HOMOSEKS NI. Asal setiap kali aku beli dapat yang macam ni SUKA SANGAT KEJAR-KEJAR AYAM JALAK TUA AKU"

NiLAI MORAL : Jgn berlagak ngan org tua (depa banyak trick yer,) HORMATILAH ORANG YANG LEBIH TUA DARI KITA...

Kisah Razak Membeli Ayam Panggang

Razak pergi ke sebuah restoran kegemarannya dan memesan ayam panggang seekor. Beberapa minit kemudian pesanannya sampai... Tapi sedang dia menikmatinya makanannya, pelayan yang lain menghampirinya dan berkata

"Maaf, Encik... Itu sebenarnya pesanan lelaki yang ada di sana itu. Dan ini merupakan stok ayam terakhir yang kami ada... Maaf ya Encik."

Razak menoleh ke arah lelaki yang ditunjuk, ternyata badannya besar dan gagah.. lalu berkata,"Kerana terlanjur sudah makan sedikit..jadi ayam ini milik saya. lagi pun saya juga membayarnya."

Sementara si pelayan restoran nampak kebingungan, lelaki gagah tadi dengan wajah marah sambil membawa pisau menghampiri Razak.

"Hai budak.. jangan sentuh lagi..!! Apapun yang akan engkau lakukan terhadap ayam itu akan aku lakukan juga terhadap engkau. Kalau kau potong kakinya, aku akan potong kaki engkau. Kalau engkau potong perutnya, aku akan potong juga perutmu. Pendek cerita... apapun yang engkau lakukan, akan aku lakukan juga pada engkau."

Razak terdiam beberapa minit... lalu perlahan-lahan Dia mengangkat ayamnya, membawa ke mulutnya dan menjilat bontot ayam tersebut...
 
p/s: bongoksssssssssss.. punya org.. ahahhahaha...