Thursday, 28 October 2010

esok 29/10/2010

dah setahun kawan nufa meninggal nama almarhamah laila mastura.. bulan 10 bulan duka nufa.. 3 oktober lepas nufa baru kehilangan mak.. kesedihan masih ada.. nufa akui agak susah untuk hadapinya..



dua2 ada ESRF. tapi mak akibat komplikasi dari diabetes yg dah dideritai slama 24 tahum.. yepp.. 24 tahun umur nufa.. maknanya mak hidap kencing manis setelah nufa lahir.. dan maknanya lagiii, nufa kena jaga kesihatan nufa.


rasa seperti baru semalam menerima berita pulangnya kawan nufa ke rahmatullah.. huuhuhu.. nufa ingat lagi esokkan hari tue kami ada exam subjek mata.. semua tk concent kat exam tue.. semua kenangan bersama arwah menerpa bagaikan angin yg menerpa kala hari mahu hujan.. tapi syukur alhamdulillah tiada siapa yg gagal. walaopon semua dari kami tidak study (dalam erti kata study bersungguh2 seperti biasa)


hmm... beberapa hari lepas pasti korang pernah dgr tentang kematian pelajar perubatan di bandung.. dia kawan nufa masa kat bandung dulu. kami sama2 ambil pre-med disana tapi setelah pre-med nufa pindah dekat Malang (kota kecil berhampiran surabaya). sedih sebab dah 2 org kawan nufa pergi. arwah laila juga pre-med di tempat yang sama dan sama2 ngn nufa datang tempat sekarang nih.

walaupon oktober bulan duka.. tapi nufa tkleh terus menerus sedih.. hidup harus diteruskan.. nufa kena kuat lebih2 lagi menggapai impian nufa dan mak nufa...

p/s: mak maafkan nurul yaa.. nurul banyak kecewakan mak. nurul sedang berusaha melawan sifat dalaman nurul yg buruk nih.. walaupon kadang2 org lain dipersalahkan.. huhu..

Tuesday, 26 October 2010

over.. we are over

What more do you want to hear from me?
Is there anything you wish to see?
A joke? A laugh? A smile? A cry?
A scream? A song? A lullaby?

See i know we are not who we were
I live in denial, remember?
So please don't ask me to open my eyes
Don't wanna wake up and realize

The honeymoon's over
That i should better
Be mature

I'm sorry i do not know what to say
Do understand i'm breaking, but hey
When you tell me that you are leaving
Don't think i didn't see it coming

Of course i saw we are no longer
Having stuff we enjoy together
But can we play along our part

And not parade this change of heart?
Are you really sure?
That we off better
And over?

What more can i say when you wish to leave today
I wont break down now and burst
But..
Would you like to have one last breakfast?

Of course i saw we are no longer
Having stuff we enjoy together
But can we play along our part
And not parade this change of heart?
Are you really sure?
That we off better
And over?

Monday, 25 October 2010

bosan + jiwa kacau

boleh tak kalau saya buat blogger macam tumblr? amacam skema tak ayat? LOL

Saturday, 23 October 2010

ampun maaf ku pinta <-- ikhlasss

korang2.... aku baru tukar template... jgn muntah dah laa bila tgk templte nih.. ihihi. pastu aku buang intense debate.. mcm menyusahkan jer.. huhuhu.. sorri laa sape yg komen2 sebelum nie.. dah ilang semua komen.. maaf yaaa...

Friday, 22 October 2010

baru kusedar

ahahhaa.. bongok takkk??? aku lupa nk ubah url blog.. dah merata2 tempat aku blogwalking... penat2.. haihh.. takpe2 blogwalking tuk kenal org.. tp nk watc amner diorg tkleh nk berkenalan ngn aku... ngeh3...


aku lom ngnatuk laaaa.. camner nie??? to sesapa yg mmbaca sorry yaa. bahasa agak kasar dlm nih.. hehe.. lain kali kalu mood gedik aku kuar.. aku akan jadi cik nufa .. hehhe.. nnti nk tukar misz nufa leh tk?? kegedikkan menyerlaaahh disitu.. hehe

Monday, 18 October 2010

sy suka pakai ini

contact lens 

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/nufamd

aku.

tadi saya keluar beli mkanan.. jalan terhoyonh hayang macam org mabuk.. tetiba teringat... ehhh.. aku tak mandi lagi ari nie... wtfish...

Saturday, 16 October 2010

Thursday, 14 October 2010

14/10/2010

korang mesti bosan baca.. tp takpe laa.. ni aku punya blog.. dah tkde feeling nk berblog dgn benar... sorry yaaa...

just nk cakap .. nufa mimpi mak lagi... kali nie adik - adik ada skali.. nufa duk gaduh ngn adik bawah nufa sbb laki dia kacak dowhhhhh.. huhuhu.. lupakan.. mak ada dan bagi nasihat jgn asyik duk gaduh adik beradik.. huhu

insyaallah mak.. nurul tkkn buat macam ur siblings buat kat mak.. harta bukan segalanya.. hubungan sesama saudara lebih penting.. nrul akan berusaha tuk menjadi yg terbaik,.,,

Sunday, 10 October 2010

10/10/10

salam.. semua..

awak2.. best kan tarikh arinie?? hehhehee..  comel je kan.. sy nk crite nih... smalam kan sy mimpi arwah mak saya... best sanngt2. jumpa plak macam jumpa btul. bila peluk rasa kehangatan badan mak.. best sangat2... dalam mimpi tue mak ada tegur saya.. beberapa perkara yg salah yg sy slalu buat.. huhuhu.. bila dgr mak cakap camtu, sy jadi termalu sendiri.. sebab masa mak ckp kat sy tu.. dia bisikkan kat telinga sy jer. cakap pelan2. huhu. rindu mak sangat2.. dan gembira sangat2 dapat jumpa mak tadi malam..

mak.. i love u mak... mmmuuuaahhhh

Thursday, 7 October 2010

ble tak nk ckp bnda nie.....

korang2.. korang jgn marah tau... nk ckp something nih.. tp korang jgn lak marah yerrrr... bila dibaca- baca balik apa yg nufa tulis lam blog nih.. wahhahaha.. rasa malu pon ade.. rasa macam nk delete je... lebih2 lagi entry yg ditulis masa tengah emosi tk stabil..

mental condition: ok

Tuesday, 5 October 2010

8.03 pm waktu malaysia

arini sy sedihhh.... sedih sgt2
sy tkde mood langsung..

sy jadik emo... sy tau sy tgh period.. hormon tk stabil.. sb tue sy jadik camnie... dan scr tiba2 fz pikir lain.. sy sunyi.. tp bila ade org msj. sy jd badmood.. sy jd tk suka. semua bnda nmpak burok.. dan sy tk sukaaa...

sy tk wat kije.. walaupon sy dah jnji ngn mak akan buat sampai siap.. dan masuk praktikal gel 2.. kalu sy tk wat.. sy tkleh capai apa yg mak nak... tp sy tkleh buatttttttttt........... sy dah kecewakan mak sy...
 dan sy mmg dah keccewakan dia dgn tak masuk praktikal skali ngn kawan2 yg lainn...


sy penattt.. sy mau tido.......

mak

awakk.. awak.. sy rindu mak saya.. T_T


faiz2.. sy rindu awk gak.. tp sy kecik ati ngn awk.. tk tau nape...


sy rindu mak..

Sunday, 3 October 2010

|personal| i lost my mom today... 22-01-1949 ---- 03-10-2010

salam semua... arini nk bagitau sikit... mak nufa yg nufa syg dan rindui dah tkde.. dia dah pulang ke rahmatullah.. nufa sedihh.. sbb nufa tkde dekat ngn mak.. nufa rindu sngt2 kat mak beberapa hari sebelum nie.. dan dah beberapa kali nufa try call tp tk dapat. dan semalam tengah hari nufa dapat contact.. rupanya mak ada kat hospital.. baru admit balik setelah beberapa hari keluar dari hospital pd 19 sept. iaitu hari nufa bertolak gi kl. dan 21 sept mula balik ke surabaya..  tengah hari semalam nufa sempat ckp ngn mak walaupon sekejap.. dan sempat merajuk ngn mak sbb macm nk tak nk ckp jer ngn nufa.. masa tue suara mak cam sihat2 jer.. nufa maerajuk bukan ape.. nufa rindu kat mak sgt2.. dan dah beberapa kali try call tk dpt2.. dan bila dapt time plak tk betul.. huhuhu.. dan nufa lak tk call balik lepas tue.. nufa tertido sampai petang.. dn malam tue lalai ngn bnda2 tenet nie sampai lupa nk call balik mak..

walaupon mcm tue.. nufa redha atas pemergian mak.. mak dah lama menderita.. tahan sakit yg mak alami.. tk pernah ada  selera nk mkn.. mcm2 kerenah dia tolak makann yg hospital bagi.. yer ar. tawar sangat2. dan mmg mknn tu tkde garam langsung.. mak.. semoga mak tenang disana, dikurangi azab kubur dan boleh menjawab pertanyaan dgn baik.. nufa dah bersyukur sgt2 sbb dapat gak tgk mak tadi walau sekilas pandang... tq abayie.. sbb dah skype ngn nuurl.. dapat gak tgk mak buat kali terakhir.

mak.. nurul syg mak sgt2.. maafkan segala salah dan silap nurul.. segala marahnya nurul kat mak dulu demi kebaikan mak jugak.. bukan nurul saje2 tk nk bagi mk makn mknn terlarang tue tapi tu tuk kebaikan mak.. sbb nurul harap2 sangt mak ble datang amsa nurul grad nnti.. tapi apa kan daya mak.. Allah swt dah tentukan dan emnjemput mak lebih awal. nurul harap mak dah memafkan semua org.. dan nurul harap org lain jugak sedia memaafkan kesalahan yg tlah mak perbuat.. u r the best woman.. mak byk simpati kat org yg lebih susah.. nurul akan buat mcm mak buat jugak.. dan nurul ada impian tuk itu.. semoga nurul berjaya mncapainya yer mak..  LOVE U SO MUCH...