Thursday, 28 October 2010

esok 29/10/2010

dah setahun kawan nufa meninggal nama almarhamah laila mastura.. bulan 10 bulan duka nufa.. 3 oktober lepas nufa baru kehilangan mak.. kesedihan masih ada.. nufa akui agak susah untuk hadapinya..



dua2 ada ESRF. tapi mak akibat komplikasi dari diabetes yg dah dideritai slama 24 tahum.. yepp.. 24 tahun umur nufa.. maknanya mak hidap kencing manis setelah nufa lahir.. dan maknanya lagiii, nufa kena jaga kesihatan nufa.


rasa seperti baru semalam menerima berita pulangnya kawan nufa ke rahmatullah.. huuhuhu.. nufa ingat lagi esokkan hari tue kami ada exam subjek mata.. semua tk concent kat exam tue.. semua kenangan bersama arwah menerpa bagaikan angin yg menerpa kala hari mahu hujan.. tapi syukur alhamdulillah tiada siapa yg gagal. walaopon semua dari kami tidak study (dalam erti kata study bersungguh2 seperti biasa)


hmm... beberapa hari lepas pasti korang pernah dgr tentang kematian pelajar perubatan di bandung.. dia kawan nufa masa kat bandung dulu. kami sama2 ambil pre-med disana tapi setelah pre-med nufa pindah dekat Malang (kota kecil berhampiran surabaya). sedih sebab dah 2 org kawan nufa pergi. arwah laila juga pre-med di tempat yang sama dan sama2 ngn nufa datang tempat sekarang nih.

walaupon oktober bulan duka.. tapi nufa tkleh terus menerus sedih.. hidup harus diteruskan.. nufa kena kuat lebih2 lagi menggapai impian nufa dan mak nufa...

p/s: mak maafkan nurul yaa.. nurul banyak kecewakan mak. nurul sedang berusaha melawan sifat dalaman nurul yg buruk nih.. walaupon kadang2 org lain dipersalahkan.. huhu..

16 comments:

AHMAD SYUKRY MOHAMED said...

sabar2..
hidup perlu diteruskan.

Nufa Yusof said...

hmm.. :) tnx

Fitrihadi.com said...

yang hidup pasti akan pergi.. my dad pun dah takde..sabar je la yee

Nufa Yusof said...

sedang berusaha. tnx.. :)

Azuan said...

semoga mereka dirahmati...

Nufa Yusof said...

aminn...

Pinky Pixie said...

semoga anda terus kuat mngahadapi hari mndtang. u can do it girl!

Nufa Yusof said...

insyaallah pinky.. tnx

Tomato Gurl's Life said...

sabar yunk...i'll support u all da way..muaaah3 ;)

CT said...

Sabar2..idup pasti ada dugaan...kalu takde tu...mcm biasa2 je...akk pun dh takde mak tahun 2006...

Sedih ttp sedih tp byk kita belajar jd matang...

Al Fatihah utk mak Nufa...

Nufa Yusof said...

thanks kak.. kena blajar jadi matang dan blajar merapatkan hub ngn abah.. huhu..

Anna Boleyn said...

salam nufa..

sabar yerr..semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman..

btw, pasal kes pelajar meninggal kat bandung tu sebab pe ek? sakit ek?

p/s : jom datang blog anna boleyn jom :)

Nufa Yusof said...

tnx cik tom.. love u

Nufa Yusof said...

aminnn.. insyaallah.nufa terima semuanya dgn redha.. huhu

kawan yg kat bandung tue sakit2 biasa jer.. mmg tk berapa sihat dalam mggu tu.. tapi still larat jalankan tugas kat hospital.. punca sebenar tk boleh nak ckp sbb tk buat bedah siasat (atas permintaan keluarga)..

Amy Syaquena said...

sabar ye pape pun hidup harus di teruskan..

Amni said...

chill dear! bila kita ingats edih kita, memag kita rasa tak leh tanggung.. tapi kalau kita fikir ada lagi yang lebih sedih dari kita, mesti kita akan redha... sekurang2 nya ansib kita lebih baik dari mereka kan? chill ya... Ujian Allah tu semuanya adil untuk hamba-hambaNya... Dia tau apa yang boleh dan yang tak boleh kita hadapi...